school

Mijn puberdochter is de afgelopen weken druk bezig met de schoolopdrachten. Mijn dochter heeft alles tot het laatste moment opgeschoven met als resultaat dat zij het nu onwijs druk gaat krijgen met school. Grote opdrachten staan voor de deur. Al hoewel wij haar vaak hebben gewaarschuwd, geeft zij aan dat dit voor haar het beste werkt. Prima, als ze het maar allemaal afkrijgt en voldoendes haalt, zal ze ons niet horen.

 

 

“Dan moet wel alles meewerken, mam”

Zal je altijd zien, een aantal dagen voordat zij alle school stukken in moet leveren, geeft de printer aan dat de cartridges zo goed als leeg zijn. Gelukkig ben ik daar niet de schuldige van, ik gebruik die printer vrijwel nooit. De printer is aangeschaft voor de kinderen. Al hoewel ik de melding al vaker op het scherm van de HP 301 printer voorbij had zien komen, voelde ik mij niet geroepen om er voor te zorgen dat de cartridges bijgevuld zouden worden. Het klinkt misschien een beetje hard maar dit soort dingen vind ik ook een verantwoordelijkheid voor de kinderen. Ze zijn volwassen genoeg om te bedenken dat de HP 301 printer niet vanzelf zijn inkt krijgt. Ik wil best wel nieuwe voor de kinderen bestellen, echter wil ik wel dat mijn kinderen het zelf aan komen geven.

 

 

We wachten nog even af

Mijn dochter was naar eigen zeggen bijna klaar met meerdere grote opdrachten, zij moest ze alleen nog uitprinten. Met dat zij dat probeert geeft de printer aan helemaal geen inkt meer te hebben. Mijn dochter kwam op hoge poten klagen dat de printer leeg is. Ik vertelde wat ik ervan vond, dat het dus niet mijn verantwoordelijkheid is. Mijn dochter begon de klagen maar begreep uiteindelijk wel mijn standpunt. Gelijk vroeg ze aan mij of ik nieuwe wilde bestellen, uiteraard. Met liefde.

 

 

Snelle webshops dan maar

Zo lief als ik was, zocht ik de webshops uit die snel de nieuwe cartridges voor onze HP 301 printer konden leveren. Het liefst nog de volgende dag, dat scheelt een hoop stres hier in huis. Gelukkig vond ik al vrijwel direct een webshop die aangaf dat als ik voor 12.00 zou bestellen, ik het de volgende dag in huis zou hebben. Het was nog maar 11.00 dus ik hoopte dat de belofte ook waar gemaakt werkt. En inderdaad, de volgende dag kwam er een klein pakketje binnen. Als grap had ik het pakket ingepakt met cadeaupapier en dit aan mijn dochter gegeven. We konden er allebei erg om lachen.

Geef een antwoord