Wanneer je werkt in de logistiek en de transport is het belangrijk om te weten hoe het er voor staat en dat je een duidelijk overzicht hebt. Dit krijg je door bijvoorbeeld een fleet management software.

 

Fleet management software voor jouw bedrijf

Met een fleet management software kan jij al jouw voertuigen uit jouw wagenpark volgen op de voet, ten allen tijde en elk moment van de dag. Zo kan jij de productiviteit van jouw medewerkers verhogen en zorg je er ook voor dat jij veilig rijden aanmoedigt. En dat allemaal met een systeem. En wat je nog meer met dit systeem kan?

 

  • Je ziet de live locaties van al jouw voertuigen en chauffeurs. Zo kan je goed inschatten waar ze zijn en hoe lang een bepaalde klus nog kan duren.
  • Je kan verschillende alerts ontvangen. Denk hierbij aan alerts wanneer iemand te snel rijdt, misschien wel te lang achter elkaar rijdt met een zware lading of wanneer een voertuig stationair staat te draaien.
  • Je kan de kosten verlagen op het onderhoud van de voertuigen. Dit klinkt natuurlijk heel apart. Maar het systeem checkt ook of een voertuig toe is aan een onderhoudsbeurt of toe is aan bepaald onderhoud. Zo kom je ook niet snel voor verrassingen te staan.
  • Ook kan je besparen op het brandstofverbruik van alle voertuigen in jouw wagenpark

 

Met dit systeem zorg je er voor dat jouw voertuigen altijd zichtbaar zijn. Maar het is meer dan dat. Want met deze software combineer je planning, verzending en voertuig tracking. En dat allemaal samen. En dat heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. 

Want het verbeterd de zichtbaarheid van de buitendiensten met de near-real time voertuig tracking en hierbij ook de opdracht updates. Het systeem probeert een zo nauwkeurig mogelijke tracking te maken. Maar omdat de voertuigen ook blijven rijden is dit niet altijd mogelijk. Maar het is zo nauwkeurig mogelijk.

Hierbij versnelt het ook het werkproces door rechtstreeks mobiele meldingen te geven richting monteurs maar ook naar jou. Zo ben je altijd op de hoogte van hoe jouw voertuigen er aan toe zijn. Altijd handig en goed om te weten. Want je hebt liever niet dat een chauffeur met pech langs de kant van de weg komt te staan.

Je kan met dit systeem ook gemakkelijk plannen doordat je nauwkeurig weet waar bepaalde voertuigen zijn en zo kan je ook nieuwe, vooral ook tussenkomende, klussen in plannen en misschien die dag ook nog afhandelen wanneer dat eventueel mogelijk is. 

Geef een antwoord