vlaggen

Het is nooit het verkeerde moment voor een feestje. U kunt altijd wel een reden bedenken om een feest te geven. Zolang u er de tijd voor heeft, over het budget beschikt en zin hebt in een feestje moet het goed komen. U moet dan alleen nog even een goed feest organiseren en hosten. Sommige mensen zijn geboren organisatoren en anderen kunnen wel wat hulp gebruiken voor het geven van een geslaagd feest. In deze blog zullen wij u helpen met het plannen van uw feestje. Zo is het alleen nog een kwestie van het stappenplan volgen en het feest kan van start gaan.

Wat voor type feestje wilt u geven?

Voordat u echt aan de slag gaat met het plannen van een feest is het important om na te denken over het soort feest. De verschillende soorten feesten zijn erg uiteenlopend. U kunt er voor kiezen om een feest te geven in de tuin en met zijn allen te gaan barbecueën. Ook kunt u uw gasten vragen nette kleding aan te trekken en een formeel feestje te geven. Hierbij kan er een cateraar ingeschakeld worden voor een aantal lekkere hapjes of u gaat lekker zelf in de keuken staan. Zorg er in dat geval voor dat u ruim van tevoren alles klaar heeft.

Een gastenlijst

Als u eenmaal een soort feest heeft uitgekozen is het tijd om vast te stellen wie er allemaal worden uitgenodigd. Welke mensen wil u graag op het feest zien en welke liever niet? Het moet wel leuk blijven. Mensen die een probleem kunnen veroorzaken kunt u beter niet uitnodigen. Bij het kiezen van gasten is het verstandig om de ruimte in gedachten te houden. Waar wordt het feest gegeven en hoeveel mensen passen tegelijkertijd in de ruimte? Zodra u daar het antwoord op hebt en ook weet wat er nog meer in de ruimte komt te staan weet u wie er echt een uitnodiging krijgen.

Haal alles in huis

Na het opstellen van een gastenlijst, het vaststellen van een datum en het versturen van de uitnodiging kunt u beginnen met de rest. De ruimte moet dan nog versierd worden en alle hapjes en drankjes moeten ingekocht worden. Een feest zonder hapjes en drankjes is namelijk geen feest. Neem ruim de tijd voor het inkopen van alle benodigdheden, zodat u vergeten dingen altijd op een later moment nog kunt halen. Let er wel op dat het geen evenement wordt waarop men gaat comazuipen. Het aanbieden van (gratis) drank aan je gasten kan natuurlijk, maar het is wel belangrijk dat het op een sociaal en gezellig niveau blijft. Je kunt altijd terecht bij de verslavingszorg voor meer informatie over het fenomeen comazuipen en hoe je je hier goed mee om kunt gaan. Als laatste,  maar zeker niet onbelangrijk is het kiezen van een afspeellijst voor uw muziek of het vinden van een geschikte disjockey. Hoe u ook van plant bent om het feest vorm te geven, deze stappen komen in elke feestorganisatie langs.

Geef een reactie