Het is de afgelopen jaren ontzettend in populariteit toegenomen, professionele videogame kampioenschappen. Voornamelijk begonnen in Aziatische landen zijn de zogenaamde E-sports evenementen nu een wereldwijd fenomeen. Maar wat houden deze E-sports precies in? Waarom is het zo populair? Welke videogames worden er gespeeld? En hoe moeilijk is het om zelf professioneel gamer te worden? In dit artikel duiken we in de wereld van professioneel gamen.

Hoe werkt een e-sport evenement

De meest populaire e-sport evenementen ter wereld worden gespeeld in teams tegen elkaar. Zie dus een groot stadium voor je waar duizenden mensen in hun stoelen juichen en naar het midden van de arena kijken. Maar ze kijken niet naar een veld waar een sport gespeeld wordt maar twee boxen en daarboven grote schermen. In de boxen zitten twee teams van meestal vier tot vijf personen met elk hun eigen computer die tegen elkaar spelen. Het publiek kijkt dus mee naar de match op grote schermen. Meestal is het evenement een toernooi vorm waar teams elkaar uitschakelen en er dus uiteindelijk twee finalisten teams over zullen blijven.

Welke videogames

Alhoewel er e-sport evenementen worden georganiseerd met vele verschillende videogames zijn de populairste videogames League of Legends en Dota2. Jaarlijks, vooral in Azië komen er miljoenen mensen op deze evenementen af en kijken er nog meer mee via het internet of op televisie.

Hoe wordt je professioneel gamer?

Wanneer mensen voor het eerst over e-sports horen, zeker in het westen, is de eerste reactie vaak wat lacherig. Veel mensen vinden het een raar idee om een activiteit waar je in een stoel achter een computer zit een sport te noemen. Desondanks is het worden van een professioneel gamer ongelofelijk competitief. Waar voetballers, tennissers en andere topsporters meestal uiterlijk tot in de jaren na de dertig op professioneel niveau kunnen presteren is de gemiddelde leeftijd waar een professioneel gamer met pensioen gaat begin twintig. Na deze leeftijd zijn de reflexsnelheden in de vingers niet meer goed genoeg om mee te kunnen doen op het hoogste niveau.

In de meeste Aziatische landen zijn er zelfs huizen waar getalenteerde jonge gamers gaan wonen om daar samen met hun team de hele dag te trainen. Als je in deze landen een professioneel gamer bent behoor je ook tot de beroemdheden.

Wil je zelf professioneel gamer worden? Waarschijnlijk is dat wat hoog gegrepen maar videogames spelen kan wel degelijk een serieuze hobby zijn waar je veel plezier aan kunt beleven. Begin dus met een goede computer, een monitor en een HDMI kabel zodat je een goede frame rate hebt en spelen maar.  

Geef een reactie