spyslide webcam cover

Vorige week kochten mijn man en ik een nieuwe laptop voor ons gezin. Bij ons mogen de kinderen een uur per dag spelletjes doen op de computer. Daar kunnen ze nu ook de nieuwe laptop voor gebruiken. We hebben vaste tijden afgesproken met Ties en Lotte, zodat ze altijd weten wanneer het hun beurt is. Omdat Lotte iets jonger is mag zij in de middag spelletjes doen, en Ties mag na het eten nog even op de computer. We houden altijd in de gaten wat ze doen. Dat vinden ze over het algemeen niet erg. Je moet als ouder toch weten wat je kinderen online doen, zodat je ze kunt beschermen tegen de gevaren van het internet. Je kunt wel doen alsof die er niet zijn, maar dan steek je je kop in het zand. Daarom bespreken we regelmatig met de kinderen wat wel en niet verstandig is. Ze mogen de webcam ook niet zomaar aanzetten. Om ze extra te beschermen hebben we ook een spyslide webcam cover besteld. Deze kun je op je laptop plakken ter hoogte van je webcam, zodat je de webcam af kunt schermen als je dat wilt. Met het handige schuifje scherm je de lens af, en kun je hem ook weer openen als je wel gebruik wilt maken van je webcam. Wij gebruiken de webcam bijna nooit, dus hebben we met de kinderen afgesproken dat dat schuifje altijd dicht moet zitten. Zij vinden dat prima, want ze hebben toch geen oren naar die webcam. Voor hen is het spelen van spelletjes toch het belangrijkst. Dat die spyslide webcam cover op de laptop zit geeft ons toch een prettig gevoel. 

Gevaren van de webcam

Misschien vraag je je af waarom je je webcam af zou moeten schermen met een spyslide webcam cover. Helaas zijn er gevallen bekend waarin mensen ongewild gefilmd zijn door anderen, via hun eigen webcam. Als bij dat idee jouw haren ook recht overeind gaan staan snap je waarom wij een webcam cover hebben besteld. 

Webcam cover installeren

Het voordeel van onze webcam cover is dat je deze gewoon op je laptop plakt. De cover is heel dun, dus je hebt na het plaatsen van de webcam cover geen moeite je laptop te sluiten. Eigenlijk merk je er niets van, maar het risico op verkeerd gebruik van je webcam is wel geminimaliseerd. Echt een aanrader, vooral als je kinderen ook gebruik maken van je laptop of computer. Zo bescherm je ze nog beter tegen kwaadwillenden op het internet.

Geef een reactie