Het leven van een student is niet altijd even gemakkelijk. Sinds dat ik ben gaan studeren ben ik ook op kamers gegaan in een studentenflat. Het leek mij altijd gaaf om tijdens mijn studie samen met andere studenten te gaan samenwonen. Naast dat ik graag op mezelf wilde gaan wonen, was het ook gunstiger wat betreft het vervoer. Als ik thuis zou blijven wonen, was ik elke dag ruim twee uur kwijt aan alleen het reizen. Maar vanaf het appartement waar ik nu in woon is nog geen twintig minuten met het openbaar vervoer en daarmee bespaar ik erg veel reistijd. Toch vind ik het openbaar vervoer niet altijd even prettig. Vooral als het erg druk is en ik nergens kan zitten. Daarom pak ik steeds vaker de fiets naar school. Daarnaast is het ook goed voor mijn dagelijkse beweging, want van alleen maar achter een bureau zitten wordt je ook niet fitter.

Prima fiets voor dagelijks gebruik

Toen ik op zoek ging naar een nieuwe fiets ben ik niet naar een fietsenwinkel gegaan, maar heb ik online gezocht naar tweedehands fietsen in Den Haag. Ik wilde niet veel geld kwijt zijn aan een nieuwe fiets en daar ook niet ver voor hoeven reizen. Al snel zag ik een groot aanbod van tweedehands fietsen die er nog hartstikke goed uit zagen. Over het algemeen waren het refurbished fietsen die volledig zijn gerepareerd en opgeknapt. Je kunt ook wel zeggen dat ze zo goed als nieuw zijn. Voor mij was het extra interessant dat deze fietsen beter bij mijn budget pasten. Nadat ik een proefrondje had gereden, wist ik zeker dat het de juiste keuze was. Nu gebruik ik hem elke dag om naar school te fietsen en om naar de sportschool te gaan. Het is een prima fiets voor dagelijks gebruik.

Een bijkomend voordeel

Doordat ik voor een tweedehands fiets heb gekozen, draag ik ook een steentje bij aan een beter milieu en dat zal ik even uitleggen. Er zijn veel kapotte fietsen of fietsen aan het verloederen op straat. Veel van deze fietsen kunnen na wat aanpassingen alsnog worden hergebruikt. Deze fietsen worden als het ware hergebruikt. Op deze manier staan er minder kapotte fietsen op straat en worden er veel minder fietsen naar de schoothoop gebracht. Ik vind het een mooie beweging waar ik graag mijn steentje aan bijdraag.

Geef een reactie