NAS

Thuis werken wordt steeds populairder. Logisch, want wie wil er nou niet vanuit zijn luie stoel zijn werkzaamheden verrichten zonder toeziend oog van de baas. Echter blijkt voor de meeste mensen dat de vrijheid van thuis werken ook zo zijn nadelen heeft, het is immers erg makkelijk om eventjes tussen door de laatste aflevering game of thrones te kijken. En ook andere vormen van afleiding liggen op de loer, zoals klierende kinderen en bedelende huisdieren. Kortom, een thuis kantoor is nog niet eens zo’n slecht idee, en in deze blog zetten we de Essentials voor jou op een rijtje.

Rust en licht

Een goede werk sfeer valt of staat bij de locatie en inrichting van de ruimte. Niemand is op zijn productiefst wanneer er gewerkt moet worden in een rommelige kelder of op de zolder naast de wasmachine. Kies dus bij voorkeur een ruimte uit waar weinig geluidsbronnen in de buurt zijn en waar natuurlijk licht in valt. Dit bevorderd de gemoedstoestand enorm en maakt het makkelijker om te concerteren op het werk. Natuurlijk licht is tevens erg belangrijk omdat het helpt tegen stress en dus stress gerelateerde klachten kan helpen te voorkomen.

De inrichting

Nu je de ruimte hebt gekozen is het tijd om deze in te richten. Hierbij zijn zowel het bureau als de bureaustoel het allerbelangrijkste. Zorg ervoor dat je een stoel kiest die past bij jou behoeftes, en ga dus indien mogelijk naar een speciaalzaak. Aangezien je al gauw honderden uren per jaar in deze stoel zal vertoeven lijkt het voor de hand liggend om hier niet op te bezuinigen. Het bureau is ook van belang, zorg dat deze op een voor jou fijne hoogte staat zodat de kans op nek en rug klachten minimaal blijft.

De hardware & software

Natuurlijk heeft een modern kantoor ook de nieuwste en handigste technologische snufjes nodig. Naast een sterke desktop die moeiteloos meerdere programmas kan draaien is het natuurlijk ook erg fijn wanneer je gemakkelijk toegang hebt tot je bestanden ongeacht of je nou thuis of op werk bent. Een NAS (network-attached storage) is hiervoor de ideale uitkomst. Deze handige thuisserver maakt het zeer gemakkelijk om overal toegang te hebben tot jouw bestanden zonder deze op te slaan in de cloud. De bestanden staan namelijk nog steeds op een fysieke harde schijf maar kunnen door de netwerkfuncties van de NAS gemakkelijk gedeeld worden. Zo kan jij je baas gemakkelijk en snel laten zien wat je hebt uitgevoerd thuis.

Geef een antwoord