Aan het begin van de winter ben ik op het fietspad door een scooter afgesneden en daardoor onderuit gegleden. Ik heb een harde val gemaakt en daar zeker wat lichamelijk letsel aan over gehouden. Mijn sleutelbeen was gebroken, mijn enkel was zwaar gekneusd en ik had nog flink wat schaafwonden op mijn armen en benen. De scooterrijder daarentegen was niet gevallen, maar gewoon brutaal doorgereden. Gelukkig was er een omstander die het ongeluk heeft zien gebeuren. De omstander heeft in een snelle reflex het kenteken van de scooter genoteerd op zijn telefoon en is toen naar mij gegaan om te kijken hoe het met mij ging. Al snel zag hij dat ik veel last had van mijn arm en enkel waardoor hij gelijk een ambulance had gebeld.

Flinke pech

In het ziekenhuis zijn er foto’s gemaakt van mijn sleutelbeen en van mijn enkel. Daaruit is gebleken dat mijn sleutelbeen gebroken was en dat mijn enkel zwaar gekneusd was. Je kunt wel zeggen dat ik flinke pech heb gehad. Zeker omdat ik vrijwel niks aan het ongeluk kon doen en omdat de scooterrijder brutaal is doorgereden zonder zich om mij te bekommeren. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen heb ik een mitella gekregen voor mijn schouder en is mijn enkel met tape ingepakt. Daarna heb ik nog zeker twee of drie maanden moeten revalideren. Gelukkig was er een omstander die het kenteken had genoteerd van de scooter. Daarmee ben ik naar de politie gegaan en al snel kwamen ze op de eigenaar van de scooter. Dat is erg belangrijk geweest voor het juridisch proces, want daardoor kon ik een rechtszaak tegen hem gaan aanspannen.

Recht op een vergoeding

Ik heb van het ongeluk lichamelijk letsel gekregen en daarom had ik recht op een schade vergoeding. Voor het juridisch proces heb ik een letselschade specialist gecontacteerd. Deze persoon is zoals zijn functie al omschrijft een specialist op het gebied van letselschade. Hij had veel kennis van zaken en echt een specialist in zijn vak. Hij voorzag mij van goede informatie en heeft mij ondersteunt tijdens het gehele proces. Hij heeft zijn uiterste best gedaan om voor mij het maximale te behalen. Daardoor kon ik mij richten op mijn revalidatie. Uiteindelijk heb ik dit hoofdstuk positief kunnen afsluiten, want ik heb het proces gewonnen en een schadevergoeding gekregen.

Geef een reactie