Zomerfeest

Een van de fijne dingen aan geboren zijn in de zomer is dat je vaak je verjaardag buiten kunt vieren. Helaas niet altijd aangezien het weer in Nederland nou eenmaal extreem wisselvallig is. Desondanks heb ik toch vele jaren mijn verjaardag buiten gevierd en daardoor flink wat ervaring opgedaan in het organiseren van tuinfeesten. Daarom wil ik in dit artikel een aantal tips bespreken om je tuinfeest optimaal te organiseren en tot een groot succes te maken.

Wisselvallig weer & Muziek

Zoals ik al eerder aangaf kan het weer in Nederland zeer wisselvallig zijn. Daarom is het geven van een tuinfeest altijd een spannende gelegenheid. Je kunt je gemakkelijk beschermen tegen een verregend tuinfeest door een feesttent aan te schaffen. Bij een goed tuinfeest hoort natuurlijk ook muziek. Niets is zo leuk als buiten dansen tijdens de zonsondergang. Geluid huren is niet duur. Je kunt gemakkelijk een paar sterke speakers huren die zelfs de grootste tuin van muziek kunnen voorzien.

Er zijn vele strakke tuinen waar het tuinfeest weinig natuurlijk aanvoelt maar je kunt ook juist een fantastisch tuinfeest creëren door een meer natuurlijk, wild gevoel te creëren. Kies voor een tuinfeest in een bos bijvoorbeeld of huur een wildere tuin. Qua belichting kun je hier ook op inspelen. Het is natuurlijk gemakkelijk om overal lampjes op te hangen of van tuinlampen gebruik te maken maar het is nog veel bijzonderder om gebruik te maken van een grote hoeveelheid kaarsen.

Kaarsen

Houd er zeker in een droge zomer dan ook wel rekening mee dat vuur altijd gevaar met zich meebrengt. Het laatste wat je wilt is een tuinfeest dat compleet verpest wordt omdat je tuin in de fik vliegt. Een slimme tip is om deze kaarsen te vullen met insect afwerende mixen zoals citroen of limoen. Op deze manier heb je niet alleen mooie verlichting voor je tuinfeest maar houd je muggen en andere irritante insecten ook weg.

Om terug te komen op de muziek die je gaat spelen op je tuinfeest, ook dit vraagt wat aandacht. Wil je namelijk muziek slechts als achtergrondmuziek gebruiken? Of wil je dat de gasten op je feest ook gaan dansen? Je zult je afspeellijst voorzichtig moeten selecteren als je een goede opbouw van de avond wilt creëren. En zorg er natuurlijk ook voor dat je geluidsinstallatie van tevoren getest is. Wanneer je geluid huurt kun je het natuurlijk ook gewoon door een professional laten installeren. Heel veel plezier in de tuin deze zomer!

Geef een antwoord